Open atelierroute van Wijchen 2011

posted in Art

Open atelierroute van Wijchen 2011

Wijchen, 29 mei 2011 – Het initiatief van KunstPostWijchen om een open atelierroute te organiseren is een groot succes. Vandaag was duidelijk te merken, dat de beeldende kunst leeft in de gemeente Wijchen en niet alleen bij de deelnemende kunstenaars. Het aantal cursussen en workshops, dat gegeven wordt op veel locaties, laat zien hoeveel mensen actief zijn op het creatieve vlak. Ook groeien er prachtige vriendschappen. Het plezier en de energie, die kunstenaars krijgen door hun creatieve activiteit straalt van de mannen en vrouwen af.

Dit zouden de plaatselijke politici moeten ervaren. Wanneer ze morgen aan de atelierroute deelnemen, zullen ze begrijpen hoe belangrijk het is, dat heel veel mensen de kans krijgen om met kunstbeoefening op te groeien en zich te ontwikkelen.

Ik heb mooie ateliers gezien. Dan heb ik het niet over afmetingen en dergelijke, maar over hele persoonlijke werkruimtes. Het in gesprek gaan met de verschillende kunstenaars leverde weer verrassende verhalen op. Het was bijvoorbeeld mooi om te horen, dat middelbare scholieren iedere vrijdagavond les krijgen in “ouderwetse” handwerktechnieken in een atelier. (Dat is toch een mooie tijdsbesteding en zij hangen niet ergens op straat.)
Iedereen heeft heel hard gewerkt om de bezoekers gastvrij en aangenaam te verrassen.

Het is echt de moeite waard om deze zondag de ronde te maken langs een aantal ateliers (allemaal op een dag lukt helaas niet). Het werk van de kunstenaars wordt nog interessanter als men het door de ontmoeting met de kunstenaar beter leert kennen.

Ik zou zeggen: Doen.
Jeanne Jeurissen

Klik hier voor het artikel

2011 Kunstpost was in het weekend van 20 en 21 april het epicentrum van kunstzinnig Wijchen; het voorproeflokaal voor de derde editie van de Kunstroute. Ter gelegenheid daarvan sprak ik het openingswoord. Goed om overigens te zien dat ook kunstenaars als creatief ondernemer de weg naar het internet uitstekend weten te vinden. Ruim 65% van de deelnemende kunstenaars is ook via het wereld wijde web te bezoeken. De meer dan 40 deelnemende kunstenaars waren in hun atelier of op een bijzondere locatie te bezoeken.  Het bracht de kunstliefhebbers tot in verste hoeken van onze gemeente.